ΕΤΕ 908 ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ

Διδσκων: Θ. Ματκας

Περιγραφ / Περιεχμενο Μαθματος:

Σκοπς του μαθματος εναι η αξιοποηση δεδομνων μη-καταστροφικο ελγχου για την αξιολγηση της δομικς ακεραιτητας υλικν και δομν/κατασκευν. Η παρακολοθηση της υγιος λειτουργας (structural health monitoring) ενς υλικο μιας δομς/κατασκευς χει σκοπ την ανπτυξη μη-καταστροφικν μεθοδολογιν για την αποτμηση της φθορς (γρανση) του υλικο της δομς σε πραγματικ χρνο, κατ τη διρκεια δηλαδ μηχανικς περιβαλλοντικς καταπνησης. Προηγμνες μη καταστροφικς μθοδοι (ακουστικ μικροσκοπα, μη γραμμικ ακουστικ, θερμογραφα lock-in, τρισδιστατος εντοπισμς αστοχας με ακουστικ εκπομπ, ανλυση τσης) θα αποτελσουν αντικεμενο του μαθματος.

 

ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Οι φοιτητς αν ομδα θα πρπει να παραδσουν γραπτ εργασα στο Γραφεο του Εργαστηρου MSS-NDE ως την Παρασκευ 20 Ιανουαρου 2017. Μετ το πρας της προθεσμας δεν θα γνονται δεκτς οι εργασες.

Οι εργασες θα πρπει να χουν την ακλουθη διαμρφωση:  Περιθρια (δεξ-αριστερ-πνω-κτω) 2,5 εκ. Γραμματοσειρ Times New Roman 12pt.
Η βαθμολογα θα εναι αν ομδα και χι αν τομο. διες εργασες θα μηδενζονται. Ομδα που θα παραδσει λλη εργασα απ εκενη που της ανατθηκε θα μηδενζεται.

ΟΜΑΔΕΣ

Case studies για τις εργασες:

1. Ακουστικ Μικροσκοπα

2. Μη Γραμμικ Ακουστικ

3. Θερμογραφα / ριο κπωσης

4. Θερμογραφα / Θραση

πσω στη λστα μαθημτων